Снимка БулфотоПубликуваха актуални данни за това колко българи са пътували зад граница

...
Снимка БулфотоПубликуваха актуални данни за това колко българи са пътували зад граница
Коментари Харесай

Най-много чужденци в България са дошли от Румъния

Снимка Булфото

Публикуваха настоящи данни за това какъв брой българи са пътували зад граница предния месец и какъв брой чужденци са посетили България. рез юни в изискванията на продължаващата епидемиологична конюнктура пътуванията на български жители в чужбина са 458.7 хиляди, регистрира Националният статистически институт. За съпоставяне през естествената 2019 година през юни пътуванията са малко над 717 хиляди

Посещенията на чужденци в България са 742.8 хиляди, като директните прекосявания са 53.1% (394.7 хил.) от всички визити на чужденци в страната.

От общия брой чужденци, посетили България през юни 2021 година, делът на жителите от Европейския съюз е 49.2%, или 365.8 хиляди, като максимален е броят на визитите на жители от Румъния - 46.7%, Германия - 12.9%, Полша - 10%, и Гърция - 6.7%.

Посещенията на жители от групата " Други европейски страни " са 306.1 хиляди, или 41.2% от всички визити в България. Най-голям брой визити са регистрирани от Турция - 123.9 хиляди, или 40.5% от визитите от тази група, написа

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР